Griekse Quinoa salade

Griekse Quinoa salade

Deze heerlijke lichte salade bestaat geeft de heerlijke smaak van gegrilde kip, olijven, munt en feta kaas weer en kan op ieder moment van de dag worden geserveerd, zowel als hoofdgerecht als een fris bijgerecht. De Griekse invloed spreekt door de heerlijke Kalamata olijven en de feta kaas en geven het de heerlijke mediterrane sfeer.

Griekse Quinoa salade

  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 20 minuten
  • Beoordeling 4 sterren uit 2 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Quinoa - 225 gram
  • Boter - 25 gram
  • Chilipeper, zaadloos en fijngehakt - 1 stuk
  • Knoflook - 1 teentje
  • Extra vergine olijfolie - 1 ½ eetlepel
  • Trostomaten, gehakt - 300 gram
  • Ontpitte zwarte Kalamata olijven - Handvol
  • Rode ui, fijngesneden - 1 stuk
  • Fetakaas, verkruimeld - 100 gram
  • Muntblaadjes, fijngehakt - een klein bosje
  • Sap en de schil van een halve citroen

Instructies

  • Was de Quinoa met koud water en een zeef
  • Kook de Quinoa vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel het vervolgens met koud water
  • Meng ondertussen de boter, peper en knoflook tot het een soort pasta wordt
  • Gooi de twee kipfilets met twee eetlepels olie en wat kruiden in een hete grillpan en bak deze 3 tot 4 minuten aan elke zijde tot deze goed gaar zijn
  • Leg de kipfilets vervolgens op een bord met een dot kruidenboter erop en zet deze even weg zodat het kan smelten
  • Gooi nu de tomaten, ui, olijven, feta en munt in een kom en voeg er vervolgens de gekookte Quinoa aan toe
  • Roer deze door met de rest van de olie, citroensap en de schil van de citroen goed en kruid het nog wat naar smaak
  • Serveer vervolgens de kipfilet met de Quinoa en geniet van een heerlijke salade!