Quinoa schotel met kikkererwten, snijbiet en krenten

Quinoa schotel met kikkererwten, snijbiet en krenten

Heerlijke Quinoa schotel met kikkererwten, snijbiet en krenten

Deze maaltijd is een gezonde combinatie die makkelijk en snel kan worden bereid. Als je niet alle ingrediënten tot je beschikking hebt is dat helemaal niet erg! Kijk eens in je koelkast en gebruik de restjes groenten die je nog hebt en voeg deze toe aan het geheel. Deze maaltijd is snel bereid en kan met vrijwel alles worden gecombineerd.

Quinoa schotel met kikkererwten, snijbiet en krenten

  • Bereidingstijd : 20 minuten
  • Beoordeling 4.5 sterren uit 2 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Gedroogde quinoa - 3/4 kop
  • knoflook, fijngehakt - 4 teentjes
  • Gesnipperd ui - 1 stuk
  • Broccoliroosjes - 3 kopjes
  • Snijbiet, fijngesneden - 1 bosje
  • Kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt - 1 kan
  • Gedroogde oregano - 1,5 theelepel
  • Hele komijnzaadjes - 1/2 theelepel
  • in blokjes gesneden tomaten - 1,5 kopje
  • Krenten - 1/4 kop
  • Worstjes - 12-16 gram
  • Feta kaas
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn

Instructies

  • Pak een grote koekenpan en bak de uien, knoflook en broccoli op een middel hoog vuur voor 5 tot 7 minuten tot deze zachter en gaar zijn.
  • Voeg nu de snijbiet, kikkererwten, oregano, komijnzaadjes, tomaten en krenten toe aan het geheel en roer deze goed door.
  • Haal de pan van het vuur en bak de worstjes met olijfolie en wat balsamico azijn
  • Serveer het nu samen met wat feta kaas