Rode Quinoa en citrus salade

Rode Quinoa en citrus salade

Deze heerlijke salade is iets steviger van structuur en heeft een iets sterkere smaak door het gebruik van de rode Quinoa. Dit gerecht kan worden geserveerd als een bij gerecht, maar kan tevens goed dienen als een heerlijk hoofdgerecht. De citrus in de salade geeft het een heerlijk frisse teint en past daarom vooral heerlijk op een warme dag!

Rode Quinoa en citrus salade

  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 35 minuten
  • Beoordeling 3.5 sterren uit 2 beoordelingen
  • Personen : 4 tot 6

Ingrediënten

  • Rode quinoa - ¾ kop
  • Verse limoensap - van 3 stuks
  • Agave nectar - 2 theelepels
  • jalapeno, ontpit en fijngehakt - 1 stuk
  • Gehakte knoflook - ½ theelepel
  • Gemalen komijn - ¼ theelepel
  • Koolzaadolie - 2/3 kop
  • Gehakte koriander - ½ kop plus 2 eetlepels
  • Limoenschil - ½ theelepel
  • Zeezout
  • Cara Cara sinaasappel - 2/3 kop
  • In blokjes gesneden, gepelde en schoongemaakte Jicama - ½ kop
  • in blokjes gesneden rode ui - ¼ kop
  • geroosterde, geschaafde amandelen - ½ kop

Instructies

  • Was de Quinoa met een zeef in koud water
  • Breng vervolgens 1,25 dl water aan de kook in een pan
  • Voeg de Quinoa toe en laat het ongeveer 15 minuten sudderen tot het water volledig is geabsorbeerd
  • Haal de pan van het vuur het laat deze voor 5 minuten staan
  • Gooi het daarna over in een grote kom en laat het afkoelen
  • Meng nu het limoensap, agave nectar, jalapeno, knoflook en komijn in een kom en klop het tot het steviger wordt
  • Voeg hier beetje bij beetje de olie aan toe terwijl je blijft kloppen
  • Is de vinigrette glad en licht, voeg dan de halve kop koriander en de limoenschil toe en voeg zout toe naar smaak
  • Leg de sinaasappels, jicama, uiten, amandelen en de resterende 2 eetlepels koriander in een middelgrote mengkom. Voeg nu ongeveer de helft van de vinaigrette aan toe en meng het nu zacht
  • Leg dit mengsel in de Quinoa en besprenkel dit met de resterende vinaigrette en meng het vervolgens grondig. Voeg nog zout toe naar smaak
  • Serveer de Quinoa nu in een grote kom en garneer mogelijk nog met amandel schaafsel